Jak to vyrábíme

technologie

Kvalitní regionální maso

Vyrábíme vždy z nejlepšího masa českého původu, které je čerstvé a kvalitní. Máme svůj vlastní chov, maso odebíráme ale i z chovů v našem okolí (ZD Kosova Hora) a z BIO farem, jako je např. Statek Patákovi nebo Typtova farma. Maso poráží místní zemědělci.

Necháváme si dovážet chlazené vepřové maso v půlkách a hovězí maso ve čtvrtích. Sami si pak tyto kusy bouráme na jednotlivé části, tím je zachována delší čerstvost masa pro výrobu uzenin a masných specialit a na následný prodej na vlastních prodejnách. Syrové maso zákazníkům nabízíme každý den čerstvé a v kuchyňské úpravě.

Většina našich výrobků je bezlepková, pokud to receptura přímo nevyžaduje, jako je např. přidání řeznické buchty do jaternic nebo vinné klobásy.

 

Kvalitní suroviny a koření

Kromě masa jsou pro nás důležité i další suroviny. Koření si necháváme dovážet a neustále kontrolujeme jeho kvalitu, aby každý výrobek měl ten pravý a autentický chuťový profil.

Pro většinu našich výrobků si sami mícháme směsi z jednodruhového koření podle starých řeznických receptur. Rádi čerpáme inspiraci ze starých řeznických knih a následně si receptury ladíme podle naší chuti k dokonalosti.

technologie

Čas a tradiční postup

Jdeme proti proudu rychlé výroby a dodržujeme tradiční postupy, které zaručují vysokou kvalitu. Každému výrobku věnujeme dostatek času a pozornosti.

Naše výrobky udíme na bukové štěpce, žádný tekutý kouř k nám nesmí. Ve výrobně vše nejprve ochutnáme nebo vizuálně zhodnotíme a až poté distribuujeme směrem k zákazníkům, mezi které se nesmí dostat nic, s čím bychom sami nebyli spokojeni. Nemáme žádné obří sklady a nedržíme velké skladové zásoby uzenin. Výrobky, které jeden den vyrobíme, tak většinou druhý den ráno zabalíme a ještě ten den se zpravidla objeví na pultech našich prodejen.

Uzeniny na našich prodejnách nepředkrajujeme do pultu, jak je často možné vidět v různých řetězcích, ale krájíme přímo na přání zákazníka. Výrobek si tak opět zachovává svou čerstvost co nejdéle.

Recepty podle kterých vaříme

Jídla vaříme podle tradičních a rodinných receptur, zejména využíváme recepty kuchaře Romana Vaňka. V naší nabídce najdete také hotová jídla, která jsou připravována s využitím vlastních vývarů, zajišťující bohatost chuti a kvalitu.

Moderní technologie a AI

Přestože ctíme tradiční metody, nebojíme se využívat moderní technologie a umělou inteligenci, což nám pomáhá zvyšovat efektivitu a kvalitu naší produkce.

Výrobna je vybavena moderními stroji, kterými si ulehčujeme těžkou práci, ale zároveň nejsme žádná fabrika, která strojově chrlí tuny výrobků denně. Vyrábíme malé šarže v takovém množství, aby se zachovala čerstvost výrobků a vše se stihlo prodat včas. Tím zamezujeme i zbytečnému plýtvání a následné likvidaci zboží po expiraci.

technologie

Zkušení řezničtí mistři

Naše výrobky jsou vyráběny rukama zkušených řeznických mistrů, kteří mají dlouholeté zkušenosti a vášeň pro své řemeslo.

Řemeslo děláme s láskou a jsme pyšní například na naše ručně vázané špekáčky do přírodního střeva, tradičně špejlované jaternice a jelita, nebo třeba na játrový sýr, kterému předchází spousta lidské práce. Máme skvělý tým, který s radostí a vášní vyrábí širokou škálu dobrot pro vás i pro nás.

Čistota a hygiena

Při výrobě klademe velký důraz na čistotu a hygienu, což je základem pro bezpečnost a kvalitu našich produktů. Dodržujeme hygienické standardy dle provozního a sanitačního řádu. Jednotlivé pracovní úseky jsou rozděleny tak, aby nedocházelo ke křížení cest v provozu.

Zaměstnanci pracují v čistém oděvu, mají pokrývku hlavy, dbají na osobní hygienu. Pravidelné mytí a dezinfekce rukou je samozřejmostí.

V pravidelných intervalech monitorujeme teploty chladících místností a zařízení. Monitoring probíhá elektronicky se zpětným záznamem a upozorněním v případě přesažení stanovené hranice teploty.

Každý pracovní den probíhá na konci směny běžný úklid, na konci týdne pak kompletní sanitace všech výrobních prostor a strojů. 

Jsme pod veterinárním dozorem.

Filozofie prodeje:

Naše prodavačky se řídí heslem: „Co bych si sama nekoupila, to neprodávám.“ Toto heslo zaručuje, že vám nabízíme pouze produkty, kterých si sami ceníme a věříme v jejich kvalitu.

Máme 4 vlastní prodejny, partnerskou prodejnu v Praze a vybraný sortiment nabízí také několik farmářských obchůdků ve Středočeském a Jihočeském kraji.